Wauw Logo Wauw Logo

Wauw Werkt

Met Wauw Werkt bieden wij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaamheden aan die positief bijdragen aan de ontwikkeling zodat zij zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij en indien haalbaar kunnen doorgroeien naar een reguliere baan. Wij werken met de "Wauw Werkt Ladder" (zie hieronder). Hierbij wordt aandacht besteed aan competenties die horen bij de verantwoordelijkheid van een baan. Denk hierbij aan; verantwoordelijkheid, afspraken nakomen, opdrachten uitvoeren, omgaan met kritiek, tijdsplanning, en salaris. Neem voor meer informatie of voor het aanbieden van een klus voor onze werkers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met ons op.

Wauw Werkt Ladder
Wauw Werkt Ladder kl1. Belevingsgerichte dagbesteding

Sfeer, veiligheid, geborgenheid, ritme en aandacht zijn belangrijke uitgangspunten in de belevingsgerichte dagbesteding. Met vertrouwde begeleiding en groepsgenoten krijgen de deelnemers activiteiten aangeboden in een prettige omgeving.

2. Activerende dagbesteding
Bij deze vorm van dagbesteding voeren de deelnemers doelgerichte taken uit in een aangepast tempo en op hun eigen niveau. Dit gebeurt met begeleiding op maat. Activerende dagbesteding heeft een duidelijke structuur. Hierdoor is het heel geschikt voor mensen die eerst belevingsgerichte dagbesteding hebben gedaan en graag meer willen en kunnen.

3. Arbeidsmatige dagbesteding
Hierbij werken de deelnemers op kleinschalige werkplekken. Denk aan een boerderij waar ze dieren verzorgen of een grootkeuken waar wijkbewoners gerechten kunnen bestellen. Ook komen veel leerlingen terecht in tuinonderhoud of plantsoenendienst. Ze krijgen daar de begeleiding die nodig is. Tegelijkertijd worden ze uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en hun kwaliteiten te ontdekken én die verder te ontwikkelen.

4. Beschut werk
Een medewerker kan, met voldoende begeleiding in een aangepaste werkomgeving, meerdere dagdelen per week werken en presteren en krijgt salaris voor deze arbeidsprestatie. Er worden duidelijke eisen gesteld aan de arbeidsprestatie. Hier geldt dat de medewerker zelfstandig naar de werkplek dient te komen en op alle afgesproken werktijden aanwezig is. Voor beschut werk is een indicatie van het U.W.V. nodig. Deze kun je aanvragen via de “beoordeling arbeidsvermogen”. De gemeente waarin de medewerker woont is verantwoordelijk voor het creëren van deze arbeidsplekken.

5. Regulier werk (met eventueel ondersteuning)
Een medewerker kan, met weinig begeleiding in een gewone werkomgeving, meerdere dagdelen per week werken en presteren en krijgt betaald voor deze arbeidsprestatie. Wanneer de medewerker in staat is deze prestatie in een regulier bedrijf te leveren is het vaak mogelijk ondersteuning te krijgen om ervoor te zorgen dat er steeds voldoende arbeid geleverd wordt. Een werkgever gaat ervan uit dat de medewerker zelfstandig naar het werk komt, weinig afwezig is en zich aan de afgesproken werktijden houdt. Voor het krijgen van de ondersteuning dient een medewerker opgenomen te worden in het doelgroepenregister. Dit kan via het U.W.V. geregeld worden via de “beoordeling arbeidsvermogen”. 

 

 

 

Afdrukken E-mailadres